Ankara’nın “Tebessüm Şehri” Pursaklar belediye başkanı Ertuğrul Çetin ilçeye yapılan proje ve hizmetler hakkında bilgi verdi.
Pursaklar da seçildiği 2019 yılından bu yana tamamladığı 15’in üzerinde büyük projeyle ilçeyi modernleştiren Başkan Ertuğrul Çetin, devam eden yedi projenin daha tamamlanması için çalışmalarını sürdürüyor.
Çetin, gerçekleştirdiği projelerle Pursaklar’ı marka bir ilçe haline getirme hedefinde kararlı bir şekilde ilerliyor. İlçe başarılı belediyecilik anlayışıyla her geçen gün daha da güzelleşerek Türkiye’nin dikkat çeken yerleşim yerlerinden biri haline geldi.
Başkan Çetin yerel seçimler öncesinde İlk Sayfa Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu. Geldikleri noktada Pursaklar’ın 170 bin nüfusluk metropol bir ilçe haline dönüştüğünü aktaran Çetin, “Herkesin işe odaklı olmasını sağladık. Ortak bir hedef için çalışıyoruz. Ekibin çalışkan olması mühim. Pursaklar insanların yaşamak için tercih ettiği, burada bir evi olsun diye gayret gösterdiği, kamu çalışanlarının tayinini aldırmak için çalıştığı bir yer. Bunlar önemli göstergeler” diye konuştu.
“Sosyal alanlar artınca şehrin eli yüzü değişti. Ne diyor vatandaş? Ben evimi buraya taşıyayım, çocuklarım iyi okullara gitsin. Çevre temiz olsun, bir güvenlik sorunu yaşanmasın. Gideceğim iş yerine kolay ulaşayım diyor.
Ankara’nın neresi olursa olsun, buradan gidiş 25 dakika. Çevre yolunu kullanarak, trafiğe girmeden her yere rahatça ulaşılabiliyor”
Hicret Cami Meydanı’nın yanı sıra Tavus Kuşu Parkı, Devlet Tiyatroları Pursaklar Sahnesi, Muhtarlık Konakları, Şehitlik Meydanı ve Karşıyaka Mahalle Konağı gibi önemli eserlere imza atan Başkan Çetin, ilçede gençlerin spora teşvik edilmesi amacıyla tenis kortları, basketbol ve futbol sahaları, yarı olimpik yüzme havuzu gibi spor tesislerini hayata geçirdi.
Pursaklar Belediyesi halkın ilgi odağı olan tematik parklar ve yeşil alanlarla da ilçenin çehresine renk kattı. Endemik Vadi, Hürkuş Parkı, Evcil Hayvanlar Parkı ve Veterinerlik Tesisi gibi eserlerle çocuklara doğa ve hayvan sevgisi aşılanıyor.
Belediye binasında istihdam buluşmaları gerçekleştirdiklerini aktaran Çetin, “Bu işi yapan başka kurumlar da var ama bizim çapımızda yapan yok. Son 6 ayda 30’u aşkın buluşma gerçekleştirdik. Yaklaşık 4 bin kişilik işçi alımı yapılacak. Bin kişiyi bulduk ama 3 bin kişiye daha ihtiyaç var.
Buraya yakın konumdaki fabrikaların servis hizmeti var. İşyerine yakınlık, uzaklık diye bir kavram kalmadı. Şehirler çok büyüdü. Altındağ bölgesinden buluşmalara çok talep var” diye konuştu.
Belediye modern alışveriş imkanı sunan yeni kapalı pazar alanları ile de dikkat çekiyor. Mimar Sinan Kapalı Pazar Alanı ve Ticaret Merkezi, Çarşamba Pazar Alanı, Karaca Pazar Alanı gibi projelerle vatandaşlara güvenli alışverişin adresini sunan Pursaklar Belediyesi, Tevfik İleri Kapalı Pazar Alanı, Salı Kapalı Pazar Alanı, Saray Kapalı Pazar Alanı, Ayyıldız Kapalı Pazar Alanı ve Altınova Mahallesi’ndeki pazar alanı ile ilçeye nefes aldırdı.
Başkan Çetin, kapalı pazar alanlarına dair, “4 tane kapalı pazar yeri yaptık. 3 tane de bizim yönetimimizden önce yapılmış, bu bizim ilçe için yeter. Bunlar 25 yıl ilçenin yükünü alır. Köklü işleri bitirince daha rahat hareket ediyoruz” şeklinde konuştu.
Pursaklar’da yapmak istedikleri her işi hayata geçirdiklerini kaydeden Çetin, “Hayallerimizde olup da gerçeğe dönüşmeyen bir şey olmadı. Ankara’da yatırım birincisiyiz. Bütçeyi yatırıma ayırma anlamında zirvede yer alıyoruz.
Millet Bahçesi’nin yapısal kısmı bitti. Çevre düzenlemesi ile uğraşılıyor, haziran ayında açılır diye düşünüyoruz. 220 dönümden büyük bir alana kuruluyor. Göreve geldiğimizden beri Pursaklar’a 7 tane Millet Kıraathanesi yapıldı.
Endemik Vadi 40 bin ziyaretçi ağırlıyor. Okullar randevu ile burayı ziyaret ediyor. Ankara’nın her bölgesinden öğrencileri ağırlıyoruz. Bir cazibe merkezine dönüştü. Orada üçüncü etabı tamamlamak üzereyiz. Orman köyü projemiz vardı, onu bitirdik” dedi.